Laat je begeleiden door een scheidingsmediator Heerhugowaard.

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt en je besluit om te gaan scheiden, of je hoort van je partner dat hij/zij wil scheiden, dan zijn er heel veel vragen. Uiteraard zijn er vragen over de relatie en of het nu echt over is. Er zijn ook heel veel vragen over hoe je die scheiding moet regelen. Rob Buttner is scheidingsmediator Heerhugowaard bij Eerlijk Scheiden en kan jullie daar alles over vertellen.

Wat doet een scheidingsmediator Heerhugowaard?

We beginnen eigenlijk altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Jullie komen samen langs om te horen wat er zoal komt kijken bij een scheiding. Afhankelijk van jullie situatie, gehuwd met of zonder voorwaarden, samenwonend met of zonder kinderen en nog meer, leg ik alles uit. Hebben jullie een koopwoning of willen jullie kopen na de scheiding dan is het van belang gelijk de financieel positie in kaart te brengen, dit behoort ook tot de mogelijkheden.

Na het kennismakingsgesprek weten jullie welke stappen er gezet moeten worden. Hoe lang dit gaat duren en wat de kosten zijn. Jullie hebben alle vragen gesteld en meestal zijn die gelijk te beantwoorden. Er komt veel informatie op je af omdat er veel geregeld moet worden. Zaken waar je niet dagelijks mee bezig bent of waar nu even je hoofd niet naar staat.

Scheidingsmediator Heerhugowaard mediation echtscheiding

Kinderen is ouderschapsplan

Voor minderjarige kinderen is het nodig een ouderschapsplan te maken. De scheidingsmediator Heerhugowaard neemt jullie mee in het opstellen van dit plan. Jullie krijgen een duidelijk voorbeeld document dat woord voor woord wordt toegelicht. Jullie strepen wat weg of vullen wat aan, de scheidingsmediator maakt de berekening van de kinderkosten en alimentatie. Doel is een werkbaar plan voor de nabije toekomst op te stellen. Jullie zullen zelf in de loop der jaren ook een aantal aanpassingen doen aan het plan. Er zal af en toe wat veranderen in werk, school of wonen waardoor dit handig is.

Convenant voor de financiën

Het tweede document dat de scheidingsmediator Heerhugowaard gaat opstellen is een convenant. Dit document bevat de meer juridische en financiële afspraken die horen bij het beëindigen van het huwelijk of de samenleving. We gaan het hebben over inkomen, nu en straks. Partneralimentatie en pernsioenverevening. Maar uiteraard ook de verdeling van de gemeenschap en hoe omgegaan wordt met de huidige woning. Bij een koopwoning kies je om deze toe te bedelen aan een partner en mogelijk een uitkoop te financieren. Verkoop van de woning kan uiteraard ook.

Stempel halen rechtbank

Een huwelijk moet altijd door de rechter ontbonden worden, een geregistreerd partnerschap onder voorwaarden en een samenleving niet. Dit maakt uit in de verwerkingstijd en in de kosten. De scheidingsmediator Heerhugowaard zal dit uitgebreid uitleggen en voor jullie verzorgen. Je hoeft dus nergens anders meer naar toe, alles wordt geregeld aan de tafel van de scheidingsmediator. Doel is dat jullie de beste afspraken met elkaar maken en vastleggen op papier. Jullie kunnen daarna weer verder en weten zeker dat alles goed geregeld is, een geruststellende gedachte.