Hypotheek geregeld bij echtscheiding.

Scheiden met een koophuis en hypotheek

De meest knellende vraag bij een scheiding met een koopwoning is vaak “Hoe lossen we dit op?”. Logische vraag want een hypotheek op een koophuis is al iets waar je een financieel adviseur voor inschakelt, dus bij een scheiding is de vraag vaak nog complexer.

Bij Eerlijk Scheiden weten we als geen ander hoe lastig deze vraag te beantwoorden is. Daarom pakken we de vraag gelijk bij onze vrijblijvende kennismaking aan om vast te stellen wat de mogelijkheden zijn.

Eigenlijk zijn er maar vier mogelijkheden:

 1. Partner 1 neemt de woning over
 2. Partner 2 neemt de woning over
 3. De woning wordt verkocht
 4. De woning blijft voorlopig onverdeeld

Woonwensen geregeld na de scheiding

Voor alle mogelijkheden geldt dat er gekeken moet worden naar de woonwensen van beiden. Huren is immers een vrij dure of langdurige aangelegenheid dus wil je allebei weten wat de hypotheekmogelijkheden zijn na de scheiding. Voor het behouden van de eigen woning of de aanschaf van een nieuwe woning. Maar voor ons zijn de keuzes van enorm belang, banken hebben namelijk meerdere regels voor het toetsen van de leencapaciteit, en dit kan een groot verschil maken in de haalbaarheid van jullie wensen. Bovendien wordt het scheidingsconvenant betrokken in de beoordeling van de bank bij het toezeggen van een hypotheek.

Bij Eerlijk Scheiden helpen wij om een goede balans te krijgen in alle te maken afspraken en toetsen wij vooraf of dit de woonwensen kan beïnvloeden. Dit geeft jullie de mogelijkheid om tijdig afspraken bij te stellen zodat je niet achteraf wordt geconfronteerd met een afwijzing van de bank.

Vrijblijvende kennismaking

Willen jullie weten wat een koopwoning en uit elkaar gaan voor gevolgen heeft, maak dan een vrijblijvende afspraak. We vragen jullie vervolgens om de benodigde gegevens aan te leveren en kunnen dan in het gesprek jullie persoonlijke mogelijkheden schetsen.

Afspraak maken met Rob Buttner

Vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alles rondom de scheiding en de woning bespreken.

  Wij willen een gratis kennismakingsgesprek  Is er een financieel adviseur nodig ? (*)

  JaNee
  Onze financieel adviseur kan meteen duidelijkheid geven over mogelijkheden voor jullie huis en hypotheek. Hij kan direct vrijblijvend bij het kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar aanwezig zijn.

  Adviesgeprek aanvragen

  [wpgdprc "Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website."]

  *verplicht