Mediator Heiloo nodig? Rob Buttner van Eerlijk Scheiden biedt hulp bij echtscheiding.

wanneer starten mediation

Als je je afvraagt waarom een mediator nodig is bij een scheiding? Ik leg het uit.

Als mediator Heiloo begeleid ik stellen bij hun scheiding. Dit kan het verbreken van een samenwoning zijn. Uiteraard geldt dit ook voor geregistreerd partners en gehuwden. Ik maak het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan en zorg voor de juridische afhandeling.

Maar als je geen ruzie met elkaar hebt, is een mediator dan wel nodig?

Meestal wel, mijn werk bestaat soms uit het oplossen van ruzies of onenigheid. Veel vaker help ik met het uitleggen van alle keuzes die gemaakt moeten worden en leg deze vast in de benodigde documenten. Soms ontstaat de onenigheid pas later. Als duidelijk wordt wat de gevolgen gaan worden van de scheiding. Als mediator help ik dus met allebei.

Hoe ziet zo een mediation bij scheiding er dan uit?

scheiden Heiloo

Ik nodig jullie uit in Heiloo op mijn kantoor en we gaan eerst kennismaken. Dit gesprek kost niets en is bedoeld om vast te stellen of ik jullie kan helpen. Ik stel een aantal vragen aan jullie en leg het alles uit. Jullie stellen uiteraard je vragen aan mij en ik probeer zoveel mogelijk te beantwoorden. We bespreken wat jullie wensen zijn en afhankelijk daarvan kan ik een plan opstellen voor jullie scheiding. Dit plan bevat het aantal gesprekken wat ik denk dat nodig is. Je weet dan hoe lang het ongeveer gaat duren. Ook de prijs wordt gelijk besproken. De prijzen staan ook op deze pagina.

Als we een vervolggesprek maken, stuur ik een lijst me benodigde stukken. Afhankelijk van wat jullie wensen zijn vraag ik gegevens op. Denk dan aan loonstroken, hypotheekgegevens, pensioengegevens en dergelijke. Met deze gegevens maak ik jullie dossier aan en bereid het volgende gesprek voor. In het volgende gesprek bespreken we dan bijvoorbeeld het ouderschapsplan met de kinderkosten of we beginnen met de verdeling van de woning en de hypotheek. Jullie bepalen de volgorde.

Als mediator Heiloo heb ik ruime ervaring in uiteenlopende scheidingsvragen. Lees gerust de reviews van tevreden klanten hier.