Kinderen na scheiding zijn vaak in de war. Waar wonen ze eigenlijk? Een deel van de tijd bij mamma en het andere deel bij pappa.
Soms is het mogelijk dat één van de ouders in de gezamenlijke woning kan blijven wonen, dat is een veel gekoesterde wens omdat dit voor de kinderen toch hun thuis is. De andere ouder zoekt dan een andere woning en dat is voor de kinderen wel even wennen. Als de gezamenlijke woning in de verkoop gaat en er komen twee nieuwe woningen of er wordt tijdelijk nog bij familie gelogeerd, dan is dit erg verwarrend voor jezelf maar zeker ook voor je kinderen.
Wennen voor kinderen na scheiding
Hoe spreek je dit nu goed af met je aanstaande ex-partner? Kun je de zorgverdeling tijdelijk anders afspreken en later bijstellen?
Wat veel ouders zich niet realiseren is dat een ouderschapsplan een levend document is, ongeacht co-ouderschap of een omgangsregeling. De zorgverdeling voor de kinderen na scheiding wordt vastgelegd voor het moment maar is in onderling aan te passen. Soms is het handig om de eerste periode na de scheiding meteen te beschrijven in het ouderschapsplan.
Denk ook aan hele jonge kinderen, jonger dan drie jaar, hiervoor is voorzichtigheid geboden bij het afstemmen van de zorgverdeling.
Ouderschapsplan voor kinderen na scheiding
Maak goede afspraken, laat je goed voorlichten en zorg dat je ouderschapsplan een goede basis legt die aanpasbaar is in onderling overleg. Wil je meer informatie hierover neem dan contact op met Rob Buttner, familiemediator in Heerhugowaard (van Schagen, Alkmaar, Bergen, Heiloo tot Castricum) voor scheidingsbemiddeling, mediation en ouderschapsplan. Bel 0727433631, mail naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl of vul het contactformulier op deze site in.