Woning
Belangrijkste vraag bij scheiding: hoe gaan we straks wonen?
Gelukkig pakken wij deze direct op. In de kennismaking bekijken we gelijk wat de mogelijkheden zijn zodat hier snel duidelijkheid over komt.
Hoewel het emotioneel vaak lastig is om te kiezen wie er blijft wonen in de gezamenlijke woning is het nog vaker financieel lastig. Er is veel onduidelijkheid in de woningmarkt, wisten jullie dat:
- sociale huur, waar huurtoeslag voor ontvangen wordt, gemiddeld 5 jaar wachttijd kent
- vrije sector huur veelal bij € 850 begint, en je voor dit bedrag een heel groot huis kunt kopen
- de blijver in de koopwoning vaak meer mag lenen dan een starter
- de vertrekker door de hele lage rente vaak toch iets kan kopen
Deze vragen nemen we graag met jullie door zodat we de beste oplossing voor jullie allebei kunnen bedenken en uitvoeren.
Banken zijn altijd erg voorzichtig met het geven van een offerte voor een hypotheek, eigenlijk mag dit ook pas als de scheiding is afgerond. Erg onhandig deze regel, in de scheiding wil je natuurlijk afspraken maken over de woning maar niet, pas als alles geregeld is, te horen krijgen dat iets wel of niet kan. We zijn de banken daarom een stapje voor door alles goed voor te bereiden en te overleggen met ze, hierdoor komt er meer zekerheid over de mogelijkheden, en daar zijn we naar op zoek.
Omdat scheiden betekent dat jullie gescheiden gaan wonen vinden wij het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen, dat geeft inzicht en structuur. Hierdoor zijn de andere afspraken die gemaakt moeten worden vaak net iets lichter, je weet immers hoe je toekomstige woonsituatie eruit kan gaan zien. Zijn er kinderen dan is dit ook fijn om alvast met ze te kunnen delen.