Veranderingen kindregelingen

In 2015 vervallen veel kindregelingen, er blijven er nog 4 over. Dit zijn de kinderbijslag, het kindgebonden budget, de combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag. De overige regelingen verdwijnen of gaan op in andere regelingen.

veranderingen kindregelingen

Welke veranderingen kindregelingen:

De kinderbijslag, het kindgebonden budget, de kinderopvangtoeslag en de combinatiekorting blijven bestaan. Voor sommige regelingen zijn er wel wijzigingen gepland.

De combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag wijzigen niet. Je kunt op de site van de rijksoverheid in de tool Veranderingen kindregelingen lezen wat er verandert in 2015.

Kinderbijslag is een bijdrage in de kosten voor de opvoeding van uw kind(eren) tot 18 jaar. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van de leeftijd van uw kind en van waar uw kind woont. In sommige gevallen kunt u kinderbijslag uit Nederland krijgen als uw kind in het buitenland woont. Of als u of uw partner in het buitenland woont en werkt.

Kindgebonden budget is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten voor kinderen tot 18 jaar. Het bestaat naast de kinderbijslag. Ouders die voor kindgebonden budget in aanmerking komen, krijgen vanzelf bericht van de Belastingdienst.

bron: rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.