Veranderingen kindgebonden budget

veranderingen kindgebonden budget

De rijksoverheid gaat het aantal kindregelingen in 2015 verminderen. Dit raakt alle ouders en gescheiden ouders misschien nog wel meer. Bij een scheiding zijn er meestal extra middelen nodig, er moeten immers 2 woningen betaald worden, een aanvulling voor de kinderen komt dan extra goed uit. De belangrijkste regelingen blijven onveranderd, soms met beperkte wijzigingen.

Kindgebonden budget is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten voor kinderen tot 18 jaar. In de wet hervorming kindregelingen zijn er veranderingen kindgebonden budget op een aantal punten:

  • Alleenstaande ouders hebben vanaf 1 januari 2015 recht op extra kindgebonden budget. De aanvulling voor alleenstaande ouders met een minimumuitkering en de fiscale korting voor alleenstaande ouders verdwijnen. Voor een beperkte groep komt een overgang sregeling tot 1 januari 2016.
  • Het budget van de tegemoetkoming in de schoolkosten de zogenaamde WTOS, voor kinderen onder de 18 jaar gaat per 1 augustus 2015 op in het kindgebonden budget. Het bedrag voor kinderen van 16 en 17 jaar gaat omhoog.
  • De inkomensgrens van het kindgebonden budget wordt per 1 januari 2015 verlaagd. Hierdoor krijgen mensen met een inkomen boven deze grens minder tegemoetkoming.
  • De bedragen voor het 1e en 2e kind gaan per 1 januari 2015 omhoog.

bron: rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.