Gelukkig zijn er ouders die goede afspraken maken met hun ex want je moet toch niet willen dat je als ouders geconfronteerd wordt door je eigen kinderen met het gedoe dat jullie onderling hebben. Zodra de rol van man/vrouw eindigt realiseren ouders zich dat de rol van vader/moeder blijft, en terecht.

Toekomst zien na je scheiding

Toekomst zien na je scheiding is heel moeilijk als je midden in de emotie zit. Toch wordt dit vanaf dag 1 van je gevraagd want je wilt kinderen niet belasten met de problemen van volwassenen. Het helpt enorm als je deze simpele regel accepteert en daadwerkelijk in de praktijk weet te brengen. Soms heb je hier hulp bij nodig want je vertrouwde maatje is er nu niet om dit te bespreken of is juist de oorzaak van de emotie. Het is ook niet vreemd dat veel scheidende stellen kiezen voor een goede begeleiding in deze moeilijke periode. Een objectieve en onpartijdige deskundige die begrijpt waarom het zo moeilijk is maar die ook handige tips kan geven om hiermee om te gaan.

(scheidings) Bemiddeling of mediation is een heel gebruikelijke manier om samen je scheiding te regelen. Gewoon samen aan tafel met de mediator bespreken wat jullie wensen zijn en goede afspraken maken. De mediator legt deze vast in het ouderschapsplan en convenant en zorgt voor de juridische afhandeling. Voor velen een respectvolle manier om uit elkaar te gaan en toch weer toekomst te zien na de scheiding.

Want er blijft genoeg over voor iedereen, al realiseer je jezelf dat niet meteen. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking in Heerhugowaard met scheidingsbemiddelaar Rob Buttner van Eerlijk Scheiden. Bel 072 7433631 of stuur een mail naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.