Jullie scheiding bijna gratis?

Ik hoor je denken, jaja dat zal wel. Nou en toch is het waar. Uiteraard niet voor iedereen want het betreft hier een tegemoetkoming van de overheid en mediator. Samen betalen zij een heel groot deel van de kosten als je deze niet of eigenlijk niet kunt betalen.

Hoe kom je in aanmerking voor zo’n bijna gratis scheiding?

Het belangrijkste is dat je naar een geregistreerde mediator gaat, alle mediators die geregistreerd staan vermelden dit ook op hun website maar je kunt het ook nakijken in het register. Vervolgens moet de mediator zijn aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, ook dit staat altijd op de website vermeld maar is ook na te kijken bij de Raad. Niet geregistreerde of aangesloten mediators rekenen altijd het reguliere tarief.

Hoezo scheiding bijna gratis?

Er is sprake van een eigen bijdrage, deze is in verhouding heel laag ten opzichte van de werkelijke kosten. Voor mediators geldt een eigen bijdrage van € 54 of € 107 per persoon. Als de stukken ook naar de rechtbank moeten komt hier nog € 40,50 bij per persoon.

scheiding bijna gratis toevoeging
Krijg ik hetzelfde als iemand die volledig betaalt?

Dit hoort zo te zijn en is bij de meeste mediators ook zeker het geval. Het is dus geen budget oplossing of iets dergelijks. Je krijgt gewoon alle gesprekken en uitleg en alle benodigde documenten.

Maar hoe kan het dan zoveel schelen zo’n bijna gratis mediation?

De overheid wil dat iedereen toegang heeft tot rechtspraak of mediation. Zij bieden dus een subsidie aan voor zowel advocaten als mediators als deze bereid zijn zelf ook genoegen te nemen met minder verdiensten. Er zit dus een sociaal aspect aan deze subsidie. Elke advocaat of mediator kan dus zelf de afweging maken om zich aan te sluiten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Uiteraard zijn alle geregistreerde mediators verplicht om melding te maken van de mogelijkheid tot gesubsidieerde rechtsbijstand, of een bijna gratis scheiding. Niet geregistreerde mediators hebben deze verplichting niet.

Wat is het verschil tussen een geregistreerde mediator en een niet geregistreerde mediator?

Mediator is geen beschermde beroepstitel, iedereen mag zich zo noemen. Om de wildgroei in te dammen is er een register ontstaan waar alleen mediators in staan die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Dit zijn eisen met betrekking tot opleiding, bijhouden vakkennis, beroepsaansprakelijkheid en klachtenregeling. Dit zijn allemaal zaken in het belang van jou, de consument. Bij een geregistreerde mediator weet je dus altijd dat er een grotere organisatie achter zit die met je meekijkt of meedenkt als het tussen jullie en de mediator niet zo lekker loopt. Maar ook weet je dat deze mediator kennis van zaken heeft.

Een niet geregistreerde mediator kan zeker ook kwaliteit bieden, het wordt echter door niemand gecontroleerd. De geregistreerde mediator wordt periodiek ook getoetst op werkwijze, opleiding, documentatie etc.

Scheiding bijna gratis is dus zeker mogelijk.

Zelf ben ik geregistreerd en aangesloten en kan jullie dus een bijna gratis scheiding leveren. Kijk even op de pagina met de uitleg hierover dan kun je snel zien of jullie in aanmerking komen. Uiteraard leg ik het graag compleet aan jullie uit in een vrijblijvende kennismaking. Neem de definitieve aanslag van 2 jaar geleden mee en ik kan direct zien of jullie voldoen aan de inkomenseisen.

Vul het formulier in of bel gelijk voor het maken van een afspraak.