Jullie zijn ge-scheiden zonder ouderschapsplan? Dat kan, dan zijn jullie vast gescheiden voordat dit verplicht werd in 2009. Wat is de noodzaak van een ouderschapsplan? Het geeft rust want er zijn duidelijke afspraken gemaakt over – soms zelfs door en met – de kinderen.

Want kinderen hebben, net als jullie, als ouder, behoefte aan vastigheid en regelmaat na een scheiding. Er is in korte tijd al genoeg veranderd.

Scheiden zonder Ouderschapsplan, kan dat?

Is er geen ouderschapsplan dat blijven dat ouders vaak strijden over veel zaken die geregeld moeten worden rond de kinderen. De verdeling van vakanties, de uitzonderingen om familiefeesten, de verzorging en de kosten daarvan… Dit levert onrust en vooral onvrede over de gehele situatie. Vaak merk je dat één van de ouders toegeeft in een aantal zaken. Soms zelfs de kinderen minder ziet. Om maar de rust te bewaren en te zorgen dat de kinderen er niet onder lijden.

Maar misschien lijden ze juist dan wel…? Kinderen voelen in dit soort situaties vaak feilloos aan dat er iets aan de hand is. Weten ze niet de juiste redenen, dan gaan ze gissen. Voor ouders en kinderen ontstaan er onwenselijke situaties die voor de rest van ieders leven nare gevolgen kunnen hebben.

Daarom, zijn jullie voor 2009 gescheiden zonder ouderschapsplan? Laat er dan een opstellen. Dit kan onder de deskundige begeleiding van Eerlijk Scheiden Samen met je ex-partner (en eventueel jullie kinderen) begeleid ik jullie bij het maken van afspraken rond alles wat van belang is voor de kinderen; schoolbezoeken, spaargeld, studeren, schoolkeuzes, vriendschappen, etc. Een evaluatie of het bijstellen van een verouderd ouderschapsplan, dat kan ook.

Ik kan jullie helpen bij het afstemmen van al deze afspraken naar een situatie die voor jullie beiden en de kinderen goed werkt. Stapsgewijs nemen we alle zaken door. Met alle begrip voor jullie, de kinderen en de situatie. Om zo te komen tot een goed ouderschapsplan.

Wil je meer weten over het ouderschapsplan, of op deze begripvolle wijze begeleid worden? Neem contact op voor een afspraak of voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dat kan per mail via rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl of telefonisch op nummer 072 7433631. Meer informatie op www.eerlijk-scheiden.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.