Meer scheidingsaanvragen na de zomer is normaal. Echter, dit jaar worden aanzienlijk meer aanvragen gedaan in vergelijking met voorgaande jaren. Duidt dit op toegenomen vertrouwen in de economie? Is scheiden weer mogelijk?

scheiden vakantie

Het ‘scheidingsseizoen’ is weer begonnen. Traditiegetrouw laat het einde van de zomer een verhoging in het aantal scheidingsaanvragen zien. Voor de stellen zelf komt de wens van een van de partners om te scheiden niet zo onverwacht. Mensen weten vaak vóór de vakantie al dat het niet lekker gaat, maar negeren dat gevoel en vluchten in werk en andere bezigheden.

Het 24 uur per dag samen zijn tijdens de vakantie, legt de scheuren in de relatie echter genadeloos bloot. Als er niets meer te redden valt, mondt dat uit in een verhoogd aantal scheidingsaanvragen.

Slecht weer wil daarbij een handje helpen. Wie 3 weken opgesloten zit in een caravan in de stromende regen, ervaart meer relatiestress dan tijdens een mooie zomer waarin je vrij kan bewegen. Bij een slechte zomer zijn er meer scheidingsaanvragen. Maar dit jaar, ondanks de lange mooie zomer, ziet Eerlijk Scheiden, het aantal scheidingsaanvragen uitzonderlijk hoog uitpakken: maar liefst 43% meer aanvragen dan in de zomer van 2012.

Omdat scheiden duur is, leidde de recessie tot een daling van het aantal scheidingen. Veel stellen waren de laatste jaren bovendien onzeker over werk en inkomen. Na een scheiding moet vaak een huis worden verkocht, en in elk geval twee huishoudens worden gefinancierd. Voor veel stellen een reden om hun scheiding uit te stellen.

Zoiets blijft natuurlijk niet eeuwig goed gaan, wat een verklaring kan zijn om na jaren van economische neergang toch maar de scheiding door te zetten. Maar ook de eerste tekenen van herstel in de huizenmarkt – de bodem lijkt bereikt – kan groen licht betekenen voor stellen om de uitgestelde scheiding alsnog door te zetten.

Toch blijven stellen nog voorzichtig met het uitgeven van teveel geld. Daarom zullen ze eerder kiezen voor een scheiding via bemiddeling, dan een dure vechtscheiding.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de aanpak en bemiddeling van Eerlijk Scheiden Bel Rob Buttner op 072 7433631 of mail naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.