Scheiden met kinderen

Je hebt net besloten om te stoppen met je relatie, scheiden is de volgende stap. Maar hoe ga je scheiden met kinderen, die mogen toch geen slachtoffer worden.

De rol van man-vrouw houdt op te bestaan maar de rol van pappa en mamma blijft, de rest van je leven. Het is dus belangrijk om de scheiding goed te regelen zodat je met elkaar in gesprek blijft, goede afspraken kunt maken en dus samen verantwoordelijk blijft voor de opvoeding van de kinderen.

 

Natuurlijk hebben ouders altijd wel wat verschil van inzicht over wat ‘goed’ is voor de kinderen. Discussies over het tijdstip waarop de kids naar bed gaan, wat gezond eten is of hoe lang het duurt voordat ze vierkante ogen krijgen achter tv of computer zijn er ook tijdens het huwelijk. Dit verschil van inzicht zal na de scheiding niet veranderen en als je daar geen afspraken over maakt, groter worden.

Als scheidingsbemiddelaar help ik ouders om deze afspraken te maken. Samen stellen wij een ouderschapsplan op met daarin alle relevante zaken voor de kinderen. Zo’n ouderschapsplan bevat afspraken die de rechter toetst bij het behandelen van de scheiding zoals de omgangsregeling, de financiële afspraken en hoe de kinderen zijn betrokken bij het plan, afhankelijk van hun leeftijd. Maar ook bespreken wij, onder andere, hoe jullie om willen gaan met de huisregels, wie de kinderen haalt/brengt naar de andere ouder en hoe de verjaardagen ingevuld gaan worden. Hoe meer afspraken je nu maakt hoe makkelijker het straks zal gaan.

Iedere ouder wil toch de mooie momenten die er nog gaan komen met zijn/haar kroost beleven. En elk kind wil toch dat pappa en mamma aanwezig zijn bij die voorstelling, diploma uitreiking, huwelijk of geboorte van kleinkind.

Heb je vragen over het ouderschapsplan of wil je eens kennis komen maken om meer te horen over mijn aanpak om jullie te begeleiden bij de scheiding? Neem dan even contact met mij op, je kunt rechtstreeks bellen naar 072 7433631 of mailen naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl, dan maken we op korte termijn een afspraak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.