Scheiden met huwelijkse voorwaarden, hoe pak je dat aan?

Voor velen is het onduidelijk wat er gaat gebeuren als je wilt scheiden met huwelijkse voorwaarden. Logisch want is vaak al even geleden dat je deze voorwaarden hebt opgesteld of meestal hebt laten opstellen. Wat staat er ook alweer in die akte en wat betekent dit nu voor de scheiding?

scheiden met huwelijkse voorwaarden

Zo’n akte blinkt over het algemeen niet uit in de duidelijkheid, de juridische taal die gebruikt wordt heeft wel een doel maar is voor de meesten niet makkelijk te begrijpen. Vaak weet je zelf ook niet meer waarom die voorwaarden toen belangrijk waren terwijl ze nu bij de scheiding heel belangrijk kunnen zijn.

Mag je ook afwijken van die voorwaarden of wordt je geacht deze strikt na te leven? Maar wat als je die jaarlijkse verrekening nu nooit hebt uitgevoerd ben je dan in gemeenschap van goederen getrouwd?

Wat betekent gemeenschap van inboedel, geldt dit alleen voor het meubilair dan?

Als in de huwelijkse voorwaarden staat dat je geen pensioenverevening toepast maar je wilt dit bij nader inzien toch, kan dit dan?

De huwelijksvoorwaarden kunnen veel vragen oproepen maar zijn vaak ook snel te beantwoorden. Laat je goed voorlichten als je zeker van je zaak wilt zijn.

Heb je vragen over huwelijksvoorwaarden of wil je eens kennis komen maken om meer te horen over mijn aanpak om jullie te begeleiden bij de scheiding? Neem dan even contact met mij op, je kunt rechtstreeks bellen naar 072 7433631 of mailen naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl, dan maken we op korte termijn een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.