Scheiden met een eigen bedrijf, wat komt daar allemaal bij kijken?

Bij scheiden is het verdelen van vermogen en eventuele schulden en natuurlijk het bepalen van alimentatie op basis van inkomen heel belangrijk. Maar als je gaat scheiden met een eigen bedrijf, hoe ga je dan om met het vermogen of de schuld in het eigen bedrijf en hoe bepaal je het inkomen voor de berekening van de alimentatie?

scheiden met een eigen bedrijf

Maakt het nog uit of je zzp’er bent, een eenmanszaak hebt, of een eigen BV? Misschien ben je wel partner in een VOF of ben je samen met je levenspartner ook zakelijk partner.

Met een BV heb je een salaris uit de BV maar hoe zit het met de overige inkomsten van de BV, bij kleine zelfstandige veelal ZZP heb je wel een zakelijke bankrekening maar is zakelijk en privé voor de fiscus dezelfde aangifte.

Is het belastbaar inkomen nu vergelijkbaar met een jaaropgave van iemand in loondienst of moet je nog met andere zaken rekening houden?

En niet onbelangrijk, zijn de kosten van scheidingsbemiddeling aftrekbaar als je een onderneming hebt?

Laat je goed voorlichten en zorg ervoor dat een scheiding het bedrijf niet in gevaar brengt, daar schiet uiteindelijk niemand iets mee op.

Heb je vragen over scheiden met een eigen bedrijf of wil je eens kennis komen maken om meer te horen over mijn aanpak om jullie te begeleiden bij de scheiding? Neem dan even contact met mij op, je kunt rechtstreeks bellen naar 072 7433631 of mailen naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl, dan maken we op korte termijn een afspraak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.