Deze week voegt RTL4 een nieuw programma toe aan het fenomeen scheiden nadat de eerdere poging “Echt Scheiden” met Natasja Froger tot weinig succes heeft geleid.

scheiden in een hotel

Televisie is natuurlijk een medium dat inzoomt op extremen, anders wordt het al snel saai. Logisch dat RTL een reeks succesvolle programma’s maakt waar emotie de hoofdrol speelt. De vorige serie ging hier nat omdat de kinderen overduidelijk in beeld kwamen, en dergelijke emotie keuren wij als kijker terecht af. De nieuwe serie, scheiden in een hotel ofwel Divorce Hotel, kondigt vanaf het begin aan dat de kinderen niet in beeld komen, ze hebben dus geleerd van de vorige keer.

Scheiden in een Hotel

Grote vraag is natuurlijk welke emotie dan in beeld gebracht gaat worden. Dit laat zich natuurlijk raden, het zullen geen soepele scheidingen worden en dit geeft wellicht een vertekend beeld. Maar de kijker is wel wat gewend en kan zelf zijn conclusies trekken.

Ik heb inmiddels al heel wat scheidingen mogen begeleiden en ben elke keer weer blij of zelfs trots dat het scheidende stel met opgeheven hoofd en goed gemaakte afspraken afscheid neemt van mij. Scheiden is een complex proces omdat het veelal de eerste keer is, veel financiële zaken geregeld moeten worden maar vooral ook emotioneel is. Het maakt natuurlijk uit of je de verlater of de verlatene bent maar voor allebei blijft het afscheid nemen van elkaar en dat doet pijn.

Heb je vragen over scheiden of wil je eens kennis komen maken om meer te horen over mijn aanpak om jullie te begeleiden bij de scheiding? Neem dan even contact met mij op, je kunt rechtstreeks bellen naar 072 7433631 of mailen naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl, dan maken we op korte termijn een afspraak.

1 reactie. Plaats een nieuwe

 • rob buttner
  13 mei 2014 23:08

  Nou vanavond was het dan zover, de première van divorcehotel. Ik heb wel gelachen om de houding van ‘mediator’ Annemarie. Ik heb best een hoge pet van haar op en haar boek Exit is ook prima, maar het woord mediator en je gedragen als de rijdende rechter past totaal niet bij elkaar. Verder zie je dat de psychologe haar afkomst niet onder stoelen of banken steekt, het vissen naar de seksuele problemen was toch wel opvallend.

  Ik denk dat de bedoelingen van Peter vd Vorst best ok zijn en ik snap dat kijkcijfers nodig zijn bij RTL maar vragen de programmamakers zich wel eens af wat dit doet met de kijker? Er wordt een toon gezet die zou passen bij mediation maar die niets met de werkelijkheid te maken heeft, zie ook de reacties op twitter van mediators.

  Het blijft verleidelijk om leed op de buis te brengen en dat is vaak aanwezig bij scheidingen. Maar ik heb in mijn praktijk de nieuwe vriendin van meneer er nog nooit bij gehaald, hoe verzinnen ze dit? Oh ja kijkcijfers….

  Jammer ik had er meer van verwacht, of eigenlijk ook niet. Scheiden is iets persoonlijks en privé en daar moet de TV vanaf blijven!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.