Wonen blijft de grootste zorg bij scheiden, ook voor stellen die goed uit elkaar gaan.
Probleemloos scheiden bestaat natuurlijk niet, maar met goede adviezen en hulp is er veel bereikbaar. Als ik even inzoom op de woning en dan met name de koopwoning, merk ik dat de huizenmarkt en de regelgeving vanuit de overheid, opgelegd aan banken, veel mogelijkheden blokkeren.
Wat gebeurt er eigenlijk als je gaat scheiden en je hebt een koopwoning?
Je kunt de woning verkopen, maar dat duurt vandaag de dag wel even. Heb je dan wel overwaarde of had je toevallig NHG afgesloten zodat een onderwaarde gecompenseerd kan worden?
Je kunt besluiten dat één van jullie blijft wonen, vaak een prettige oplossing voor de kinderen. Maar is de maandlast wel betaalbaar en mag de hypotheek wel op één naam van de bank? Moet er uitgekocht worden en hoe ga je dat betalen?
En dan begint de ellende, hoe ga je deze vragen beantwoord krijgen. Is de bank waar je al jaren zit wel kundig genoeg, blijf je niet hangen met het idee: “wij van wc-eend, adviseren wc-eend” en hoe weet je of het bij de buren niet beter geregeld is.
Ik wordt regelmatig met deze vragen geconfronteerd en kan ze helaas niet allemaal zelf beantwoorden. Gelukkig heb ik een samenwerkingspartner gevonden die hier op verbazingwekkende wijze wel antwoord op weet te geven. Want ik wil graag snel antwoord voor mijn cliënten, ik wil dat de adviseur echt ALLE opties onderzoekt en maximaal meedenkt en ik wil een kwalitatief goede oplossing voor nu maar ook voor later als de scheiding lang achter de rug is.
Ik heb mijn kantoor in Heerhugowaard, voldoende gratis parkeerruimte en een prettig en rustige omgeving om gesprekken te voeren.
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op.
Rob Buttner, 072 7433631 of rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl
Maak een afspraak
Kennisbank
- Alimentatie (94)
- Blog (13)
- Boeken over scheiding en ouderschap (3)
- Huis (18)
- Kosten Scheiding (5)
- Ouderschap (48)
- Pensioen (10)
- Samenwonen (19)