Oudorp is een dorp dat in de kom ligt van de stad Alkmaar. In Oudorp gaat, net als in de rest van Nederland, gemiddeld 1 op de drie stellen scheiden.

Mediator Oudorp scheiding biedt hulp

 

mediation Oudorp scheiden

Een echtscheiding na jaren huwelijk is meestal een emotionele aangelegenheid, maar dit geldt ook voor de scheiding van samenwoners. Het zelf regelen van de scheiding is lang niet voor iedereen weggelegd, sterker nog de meeste mensen kiezen voor hulp. Van alle scheidende stellen schakelt 2/3 een mediator in.

Wat komt er kijken bij een scheiding?

Mediators zorgen ervoor dat mensen met elkaar in gesprek blijven en samen zoeken naar de beste afspraken. Het gaat in de regel over kinderen, woning, hypotheek en financiën. Best lastig om dit soort gesprekken zonder hulp met zijn tweeën te voeren terwijl je emotioneel niet op zijn best bent. Mediation kan dit soort gesprekken bij scheiden juist heel goed mogelijk maken.

Hoe lang duurt mediation?

Dat is natuurlijk afhankelijk van de complexiteit maar gemiddeld duurt een mediation bij scheiding 4-6 weken waarbij er elke week een gesprek gevoerd wordt. Stap voor stap wordt alles besproken en vastgelegd. Duidelijkheid en structuur helpt in deze lastige materie om tot goede eindafspraken te komen.

Afspraak maken mediator Oudorp scheiding

Ik ben onderdeel van één van de grootste landelijke scheidingsbemiddelaars in Nederland, Eerlijk Scheiden. Wij hebben enorm veel ervaring met alle mogelijke vraagstukken op scheidingsgebied maar kiezen vooral voor een persoonlijke benadering, het is jullie scheiding en deze is uniek. De beste oplossing is jullie oplossing en daar werken wij gedurende een aantal gesprekken samen aan. Ik heb mijn kantoor in Heerhugowaard, vlak bij Oudorp, waar jullie welkom zijn voor een geheel vrijblijvende eerste kennismaking. In dit gesprek stellen wij samen vast wat jullie vragen zijn en wat er nodig is om jullie scheiding goed te regelen. Ik leg jullie uit wat ik voor jullie kan doen en wat in jullie geval de kosten zullen zijn, we spreken een vaste prijs af, geen verassingen achteraf. Vervolgens bepalen jullie of dit aanspreekt en wanneer we eventueel verder gaan. Dit doen we in jullie tempo, maar altijd compleet en goed zodat de gemaakte afspraken goed voelen voor nu en voor de toekomst. Bel mij rechtstreeks op 072 – 743 3631 of 072 7433631 of stuur een mail naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl of maak via de website een afspraak bij mediator Oudorp scheiding.

Interessante feiten Oudorp:

Oudorp is een dorp in de gemeente Alkmaar, in Noord-Holland. Oudorp wordt nog wel eens verward met Ouddorp maar die plaats is een oude vissersplaats en badplaats in Zuid-Holland.

Oudorp wordt ook wel geduid als wijk, bestaande uit de Oudorperpolder, het industriegebied Oudorp en de kern Oudorp. Oudorp was lang een zelfstandige gemeente, maar is bij de gemeentelijke herindeling van 1 oktober 1972, net als een gedeelte van Koedijk, bij Alkmaar gevoegd.

De Oudorperpolder wordt tegenwoordig vaak bij de stad Alkmaar gerekend en niet bij het dorp Oudorp. Toch is het van oorsprong onderdeel van het dorp. De polder werd in de jaren 70 en 80 van de twintigste eeuw ontwikkeld tot een woonwijk, deze wijk ligt niet aan de stad vast maar aan het dorp Oudorp. Oudorp zelf werd ook uitgebreid.

Interessante feiten mediator Oudorp scheiding:

  • Meestal is het de vrouw die een scheiding indient
  • 1 op de drie huwelijken strandt
  • 60% van de 2e huwelijken strandt ook
  • 0,29% van de Nederlandse bevolking gaat scheiden
  • 1/3 van de scheidingen verloopt via een advocaat
  • 2/3 van de scheidingen verloopt via mediation
  • 70.000 kinderen per jaar krijgen te maken met een scheiding

Wil je meer weten over Rob Buttner, mediator Oudorp scheiding, kijk dan gerust even op de website www.scheiden-almaar.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.