Mediation

Mediation in Heerhugowaard

Samen in gesprek, samen oplossingen bedenken
Een mediator helpt om in gesprek te komen en te blijven zodat jullie samen alle vragen beantwoord krijgen, alle voor- en nadelen inzichtelijk hebben en dus goede afspraken kunnen maken. Vervolgens kunnen jullie het verleden loslaten en de blik richten op de toekomst.

Soms richt mediation zich op de emotie (verdriet of boosheid) maar heel vaak ook op het bespreken van financiële, of juist juridische zaken. Het is altijd een mix van vraagstukken die beantwoord moet worden. Voor de meeste te veel om te overzien, je weet vaak niet waar je moet beginnen. Hulp is dan een uitkomst.
Ik heb als mediator de afgelopen jaren al heel veel scheidingen begeleid en kan de conclusie inmiddels trekken dat elke scheiding anders is. Mijn uitgangspunt is dat jullie gezamenlijke wensen gerealiseerd worden. Soms bespreken we eerst hoe we deze wensen gelijk krijgen maar al snel leg ik uit waar je allemaal rekening mee kunt en moet houden. Natuurlijk is er wet- en regelgeving en zijn er fiscale bedreigingen en kansen.

Meer dan alleen mediation

Naast mediaton doe ik ook aan scheidingsbemiddeling, het verschil is niet heel groot. Mediation kan ook alleen gaan over ouderschap of een ander onderwerp binnen de scheiding. Als familie mediator, ingeschreven bij de MFN, werk ik altijd vanuit dezelfde basis om jullie in gesprek te houden en jullie gezamenlijk oplossingen te laten vinden.