Scheiden, het overkomt velen. Maar hoeveel stellen zijn in staat zonder ruzie te scheiden? Gelukkig steeds meer, zij kiezen voor Mediation bij relatiebeëindiging.

 

Als je niet meer verder wilt met elkaar dan komt er een hoop gedoe op je af. Het maakt ook uit of jij de initiatiefnemer bent of je partner. Dit heeft alles te maken met de manier waarop wij in staat zijn om te gaan met grote veranderingen in ons leven. Per definitie niet heel goed, dit heeft tijd nodig en de juiste aandacht. Maar als je gekrenkt bent of boos en verdrietig of je hebt de schrik amper verwerkt, ben je dan nog in staat om samen afspraken te maken?

Wie kiest voor mediation bij relatiebeëindiging?

Mensen die eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun toekomst, die geen trek hebben in een rechter die voor hen bepaalt wat ze moeten doen. Mensen die bereid zijn om elkaar wat te gunnen, die ook na de scheiding met elkaar contact willen houden.

Hoe werkt mediation bij relatiebeëindiging? Je zoekt een mediator en maakt een vrijblijvende afspraak om samen met je partner kennis te maken. De mediator zal uitleggen dat er een aantal gesprekken nodig zijn om alle zaken te bespreken zodat hij de benodigde documenten kan opstellen. De mediator stelt jullie in staat om samen afspraken te maken, hij helpt om de emotie in goede banen te leiden, geeft inzicht in de voor jullie relevante zaken en bespreekt met jullie alles wat voor jullie belangrijk is.

Het mooie van mediation bij relatiebeëindiging is dat alles op basis van vrijwilligheid is, je mag ermee stoppen wanneer je wilt. Het is ook vertrouwelijk, alles wat aan tafel besproken is blijft tussen jullie en de mediator, wel een veilig idee. Het is ook overzichtelijk, vaak zijn niet meer dan 4 gesprekken nodig om alles op de rit te hebben, dat is goed te doen.

Echte mediators zijn goed opgeleid en ingeschreven in het kwaliteitsregister van de MFN, zij bewaken de kwaliteit van de mediators zodat je zeker weet dat je goed geholpen wordt. Op de website van het MFN is nog veel meer informatie te vinden over mediation bij relatiebeëindiging.

Zij stellen:

  • je vertelt
  • je luistert
  • je komt er samen uit
  • je kunt weer verder

Dit geeft de kern van mediation bij relatiebeëindiging behoorlijk goed weer. Overtuig jezelf en maak een afspraak, neem contact op met Rob Buttner, mediator bij Eerlijk Scheiden Mail naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl of bel rechtstreeks naar 072-7433631.

Rob houdt kantoor in Heerhugowaard, dit is goed bereikbaar vanuit Schagen, Alkmaar, Castricum, Heiloo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.