Loodgieter mag ook bemiddelen bij scheiding?

 

Vorige week lieten de notarissen een onderzoek uitvoeren door metro onder haar eigen achterban en kwamen tot de conclusie dat 10% van de scheidingsconvenanten slecht uit te werken is. Dit kan soms vervelende en bijna onherstelbare gevolgen hebben. Het vermoeden bestaat dat goedkoop in dit geval duurkoop is. Schoenmaker blijf bij je leest is hier dus heel erg van toepassing.

Loodgieter mag zich scheidingsbemiddelaar noemen? Ja want de titel is niet beschermd en dit geldt ook voor mediator, scheidingscoach, etcetera. Maar andersom kan een timmerman zich ook loodgieter noemen dus de naam zegt niet zoveel. Belangrijk is dat je hulp vraagt van een specialist die dagelijks bezig is met de werkzaamheden waarvoor je hem/haar inschakelt.

Een scheidingsconvenant speelt een belangrijke rol in de verdeling van bezittingen en schulden en zeker als er een koopwoning is moet dit gewoon goed besproken en vastgelegd worden. Een specialist op dit gebied weet exact hoe hiermee om te gaan en blijft up to date met wet- en regelgeving waardoor je zeker weet dat alle afspraken goed worden vastgelegd voor nu en in de toekomst.

Bij Eerlijk Scheiden besteden wij veel aandacht aan de juistheid en kwaliteit van onze documenten en stemmen deze regelmatig af met advocaten en notarissen, het moet immers gewoon goed zijn en daar wil je als scheidend stel geen zorgen over hebben, die heb je meestal al genoeg. Bovendien is een scheiding begeleiden ons enige vak, dit is wat wij dagelijks doen en niets anders.

Scheiden is naast een juridische vastlegging vooral een emotionele aangelegenheid en daar is bemiddeling bij uitstek geschikt voor. Afspraken maken die goed voelen en waarmee je verder kunt met je leven.

Heb je vragen over scheiden of wil je eens kennis komen maken om meer te horen over mijn aanpak om jullie te begeleiden bij de scheiding? Neem dan even contact met mij op, je kunt rechtstreeks bellen naar 072 7433631 of mailen naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl, dan maken we op korte termijn een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.