Klokhuis over scheiden

Het kinderprogramma Het Klokhuis heeft in vier uitzendingen kinderen meegenomen in het onderwerp scheiden. Kinderen van gescheiden ouders hebben behoefte aan uitleg.

In de aflevering over de rechtbank wordt uitgelegd wat een kindgesprek of kindverhoor nu eigenlijk is en dat je ook een brief mag schrijven aan de rechtbank.

De Rechtbank of

Uitzending gemist De Rechtbank

De uitzending over vechtscheiding is zeer geschikt voor ouders die een vechtscheiding hebben. Het is hartverscheurend om te zien hoe kinderen de dupe worden van de ruzie van hun ouders. Gelukkig worden de kinderen wijzer gemaakt hoe ze hun ouders hierin moeten betrekken.

Vechtscheiding of

Uitzending gemist Vechtscheiding

De 1e aflevering gaat over ouders die uit elkaar gaan, 70.000 kinderen per jaar worden hiermee geconfronteerd. Gelukkig is 80% van de scheidingen geen vechtscheiding, maar er blijft genoeg over om aandacht voor te hebben.

Uit Elkaar

Kinderen kunnen ook hulp inschakelen als het niet lukt om met hun ouders te praten over de scheiding. Deze aflevering laat een aantal instanties zien die er zijn voor de kinderen.

Hulp

Tot slot nog even de website waar de kinderen hun anonieme reactie achter kunnen laten, zeker de moeite waard voor ouders in een scheiding om even te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

echtscheiding scheiden kinderenechtscheiding scheiden kinderen

Bekijk ze allemaal op https://ikdurfniettezeggendat.nl

 

Vorig bericht
Vechtscheiding met kinderen
Volgend bericht
Aftrekbaarheid kosten scheiding
Niets gevonden.