Hypotheek bij scheiding geen probleem!

In Nederland scheiden jaarlijks 35.000 getrouwde stellen, samenwoners dus niet meegerekend. De meeste van hen hebben een gezamenlijke koopwoning met hypotheek en daar moet iets voor geregeld worden. Dit blijkt in de praktijk geen makkelijke maar veelal zeker een oplosbare vraag.

scheiden eigen huis

Ervaring leert dat banken vaak niet oplossingsgericht zijn als hen de vraag wordt gesteld hoe de hypotheek geregeld kan worden bij een scheiding. Dit komt omdat banken enerzijds verplicht zijn regelgeving van de overheid te volgen en anderzijds ook naar hun eigen belang kijken. Je voelt je daardoor niet echt geholpen als klant.

Klanten bij mij aan tafel krijgen alle kans om hun wensen uit te spreken waarbij ik in samenwerking met een hypotheekadviseur, alle mogelijkheden ga verkennen om deze wensen te realiseren. Dit lukt in 80% van de gevallen.

Zaken die daarbij o.a. een rol spelen zijn wel/niet hoofdelijk ontslag en is dit eigenlijk wel nodig? Wat zijn de voor- en nadelen van een dergelijk ontslag? Kan de andere partner uitkopen of is er juist sprake van een restschuld die nog verdeeld moet worden? Hoe pak je dit aan zonder grote gevolgen voor de woonwensen in de toekomst? En nog veel meer.

Heb je vragen over scheiden of wil je eens kennis komen maken om meer te horen over mijn aanpak om jullie te begeleiden bij de scheiding? Neem dan even contact met mij op, je kunt rechtstreeks bellen naar 072 7433631 of mailen naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl, dan maken we op korte termijn een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.