Ik krijg wel eens de vraag: ‘Waarom kost scheiden wat het kost?’ Dan is mijn antwoord: ‘Omdat goed scheiden ook duurt, zolang het duurt.’ Een overweging inclusief tips.

Goedkoop scheiden. Snel scheiden. Scheiden en zo min mogelijk alimentatie betalen. Ja, zelfs grátis scheiden. Op internet zie je het allemaal voorbij komen. Wie echt goedkoop en snel wil scheiden, loopt nu (ja nú: smijt die krant neer en been weg!) met een kwaaie kop de deur uit en laat nooit meer wat van zich horen. Ben je overal vanaf en het kost je niets wat je elders niet meer op kan bouwen. Tel uit je winst!

tarief eerlijk scheiden

Maar de meeste relaties zitten -gelukkig- zo niet in elkaar. Je hebt een gezin, je houdt van je kinderen. Samen heb je een en ander opgebouwd dat je niet zomaar opgeeft: een huis, een goed pensioen. Een fijne vriendenkring en wellicht zelfs een goede relatie met je schoonfamilie. Goedkoop en snel gaat totaal voorbij aan de emotie. Terwijl een scheiding één van de meest ingrijpende gebeurtenissen is, in iemands leven. Het is niet alleen een af te werken lijstje met praktische en zakelijke onderwerpen. Emoties spelen een rol, altijd.

Goedkoop scheiden is duur scheiden?

Dat de Nederlandse taal een aantal gezegden kent, die sterk samenhangen met onze liefde voor de koopjesjacht, is niet voor niets. Maar een paar geven ook een waarschuwing mee. Denk maar aan ‘Goedkoop is duurkoop’, of ‘Je kan geen twee ruggen uit één varken snijden’. Maar ja, het is jouw portemonnee en daar kan ik niet in kijken. Wie voor het dubbeltje op de eerste rang gaat, neemt het volgende boodschappenlijstje mee;

  • Vraag of alle gesprekken in het tarief zitten, niet alleen de eerste twee of drie.
  • Is de prijs voor jullie beiden (en niet per persoon)?
  • Komen er verplichte, apart af te nemen ‘modules’ bij? Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het opmaken van een ouderschapsplan. Je zult de eerste niet zijn die erin tuint;
  • Bedenk vooraf of je met de dienstverlening nog andere partijen nodig hebt (lees: kosten moet maken);
  • Is de rechtbankprocedure in het bedrag inbegrepen, of betaal je daarvoor apart alsnog een advocaat of griffierecht?

Bij Eerlijk Scheiden is al het bovenstaande inbegrepen. Inclusief zoveel gesprekken als je nodig hebt. Wij vinden wij het belangrijk dat jullie in goed overleg met elkaar tot afspraken komen. Afspraken die over een paar jaar ook nog werken, als je kinderen groter worden. Of als je elk weer een andere relatie hebt. Samen overleggen bij ons aan tafel zien wij daarom als onmisbaar. Dat doen we tegen een beslist concurrerend tarief. En daarmee is alle waar naar zijn geld.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op.

Kantooradres:
Het Zakenstation
Stationsplein 99-225
1703 WE Heerhugowaard

Rob Buttner – Tel.: 072 7433631 – Email: rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.