Een ouderschapsplan maken is noodzakelijk als je uit elkaar gaat. Soms wil je dit samen doen en soms heb je daar hulp bij nodig. Een goed hulpmiddel zoals een boek of een hulpvaardige mediator zijn dan nodig.

Uiteraard is het minder zwart-wit dan je wellicht denkt. Veel van mijn cliënten hebben zelf al het een en ander gelezen of zijn op een andere wijze goed voorbereid om afspraken over het ouderschap na de scheiding te maken. Een ouderschapsplan maken is sinds 2009 verplicht gesteld door de overheid en dat is in sommige gevallen maar goed ook want het is een heel belangrijk document.

Wat is er dan zo anders aan ouderschap na de scheiding?

Kinderen hebben het recht om opgevoed te worden door beide ouders, en die ouders willen niet meer met elkaar samenleven bij een scheiding. Het wordt dus iets complexer dan voorheen om de kinderen dat te geven waar ze recht op hebben en natuurlijk waar ze zich ook prettig bij voelen. Voor kinderen geldt dat, afhankelijk van hun leeftijd, er iets andere afspraken gemaakt kunnen worden. Want een kind ontwikkelt zich en snapt en of voelt iets van of bij een scheiding.

Een ouderschapsplan maken is de titel van een handig, klein maar inhoudelijk goed boekje dat ouders helpt om de juiste afwegingen te maken. Ik verwijs cliënten vaak naar dit boekje en krijg daar positieve reacties op. Het helpt ook om daarna het ouderschapsplan op te stellen. Ik kan dit boekje aan iedereen aanbevelen.

Klik hier om het eventueel te bestellen.

 

Wil jij ook meer weten over goede begeleiding bij scheiden, neem dan contact op met Rob Buttner, mediator bij Eerlijk Scheiden Mail naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl of bel rechtstreeks naar 072-7433631.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.