Alimentatie

Alimentatie, afspraken over geld.

Bij een scheiding zijn meestal afspraken nodig over de financiën, een belangrijk onderdeel daarvan is de alimentatie.

Geen paniek, alimentatie afspraken zijn niet moeilijk. Er is veel onbegrip over alimentatie maar eigenlijk is het best simpel als je eenmaal weet hoe je deze afspraken makkelijk kunt maken.

kinderalimentatie partneralimentatieWist je bijvoorbeeld dat:

  • kinderkosten hoger zijn dan je verwacht als je ook de woonlasten en boodschappen meetelt
  • er veel fiscale voordelen zijn na de scheiding
  • ouders in overleg afspraken mogen aanpassen in de toekomst
  • onderhoud van je ex-partner alleen moet als het nodig is
  • partneralimentatie helpt om een woning te kunnen kopen

Jullie krijgen inzicht in al deze bedragen, op het grote scherm in de spreekkamer lopen we samen alles door. De up to date software rekent alles helemaal door zodat ieder inzicht krijgt in zijn totale portemonnee na de scheiding, dit geeft rust en zekerheid.

Natuurlijk verandert er in de toekomst van alles waardoor de alimentatie misschien herzien moet worden. Dit kan bijvoorbeeld een verandering in de zorg voor de kinderen zijn maar ook een fiscale wijziging of een wijziging in de woonsituatie of inkomen. Als je weet hoe de bedragen tot stand zijn gekomen, kun je veelal eenvoudig zelf hier andere afspraken over maken, maar jullie berekening wordt natuurlijk voor lange tijd bewaard zodat een herberekening vaak eenvoudig uit te voeren is.

De meeste discussie tussen partners na de scheiding gaat over geld, daarom kun je de afspraken beter vanaf het eerste begin goed maken en vastleggen, dat scheelt een hoop gedoe.