Leer kijken door de ogen van je kind, de subtitel van het boek van Marsha Pinedo en Petra Vollinga ook wel bekend van de brief aan alle gescheiden ouders.

Wat veel ouders zich niet realiseren bij een scheiding is dat de kinderen hier vaak enorm veel last van hebben. Natuurlijk is een scheiding vaak heftig en ben je veel met jezelf en met elkaar bezig en heb je het beste voor met je kinderen. Toch doe je soms iets of iets juist niet waar kinderen mee zitten, of zich ongemakkelijk bij voelen. Villa Pinedo is een platform voor kinderen om ervaringen te delen met elkaar, kijk gerust eens op hun website.

De auteurs van het boek, Aan alle gescheiden ouders, proberen ouders inzicht te geven hoe kinderen aankijken tegen hun rotsen in de branding, hun houvast, hun alles in de situatie van een scheiding of daarna. Confronterend en tegelijk herkenbaar denk ik voor vele ouders om te lezen hoe kinderen omgaan met deze zeer stressvolle periode of situatie. Ben je per definitie dan een minder goede ouder als je gaat scheiden? Nee natuurlijk niet, maar besef je wat er gebeurt in de gedachtengang van een kind en houd daar zoveel mogelijk rekening mee.

In mijn praktijk kom ik zelden ouders tegen die zeggen dat de kinderen niet op de eerste plaats staan. Maar heel vaak merk ik wel dat dit zo is. Natuurlijk is een vaak nog gebroken hart, onduidelijkheid over de woning, en andere zaken zo prominent aanwezig dat dit meer aandacht krijgt. Een goed ouderschapsplan schrijven is natuurlijk onderdeel van de begeleiding maar vaak is meer informatie nodig. Het boek staat dan ook prominent in mijn boekenkast, goed zichtbaar voor alle ouders bij mij aan tafel.

Als je dit wilt bestellen klik dan hier, of voor de epub klik dan hier.

 

 

Wil jij ook meer weten over goede begeleiding bij scheiden, neem dan contact op met Rob Buttner, mediator bij Eerlijk Scheiden Mail naar rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl of bel rechtstreeks naar 072-7433631.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.