De pandemie lijkt inmiddels op zijn retour, we gaan weer langzaam over naar de normale manier van leven. Vaak komen de irritaties van 2 jaar geleden nu weer snel terug. Trekken jullie nu de stoute schoenen aan?

Wanneer starten met mediation?

Als je relatie niet meer loopt en je hebt geen behoefte (meer) aan relatietherapie dan is vaak mediation de beste oplossing. Je wilt uiteindelijk niet met slaande ruzie uit elkaar, zeker niet als er kinderen in het spel zijn.

Maar hoe pak je dat aan?

Google het niet altijd, je krijgt zoveel informatie over je heen dat je niet goed weet waar te beginnen. Bovenaan de zoekresultaten staan altijd de advertenties, de betaalde Informatie dus. Hier schreeuwen de offerte sites het hardst. Daaronder komen de niet betaalde zoekresultaten, eigenlijk sluiten deze vaak beter aan bij hetgeen je zoekt. Maar goed je bent al op deze website terechtgekomen dus dat hoef ik eigenlijk niet meer uit te leggen.

Als de aanpak en of de mediator je aanspreekt kijk dan even hoe de aanpak geregeld is en of het een bedrijf is met een fatsoenlijk kantooradres waar je in alle rust in gesprek kan. Soms staan er ook tarieven op de website. Veel MfN mediators zijn aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, dit kan een hoop geld schelen.

Zelf begin ik altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarin ik graag hoor wat jullie nodig hebben. Als ik jullie kan helpen dan leg ik dit duidelijk uit, maar ook hoe we dat kunnen doen, hoe lang het gaat duren, wat de kosten zullen zijn. Jullie krijgen een compleet beeld wat mediation voor jullie gaat betekenen en denken daar dan samen rustig over na. Mochten jullie verder willen dan maken we snel een afspraak.

wanneer starten met mediation

Ik zou zeggen, probeer het eens, de koffie staat klaar.