CBS publiceert: toename aantal scheidingen.

Of dit komt door de opleving van de economie of dat er een gewoon meer gescheiden wordt, is niet helemaal duidelijk. Als je meer te besteden hebt kan dit een trigger zijn om die scheiding nu maar in gang te zetten. Mijn ervaring is dat ook tijdens de economische crisis de verzoeken tot mediation redelijk constant waren.

In de steden wordt meer gescheiden dan daarbuiten volgens CBS en er zijn verschillen tussen de diverse gemeenten. De piek ligt rond de 12% van de volwassenen inwoners in die gemeente die gescheiden zijn. In mijn werkgebied ligt Alkmaar op kop met 11,6% gevolgd door Heerhugowaard (9,6%) en Schagen (9,3%).

Mediation in Heerhugowaard

De hoofd redenen zijn ‘op elkaar uitgekeken’ en ‘geen vertrouwen meer’ volgens onderzoek CBS.

Toename aantal scheidingen, Heerhugowaard stijgt 4,2% t.o.v. vorig jaar en Alkmaar 2,2%, landelijk ligt het gemiddelde tussen 0-4%.

De stelling dat 1 op de 3 huwelijken strandt is inmiddels niet meer waar. Het percentage ligt nu zo rond de 40%. Samenwoners en 2e huwelijken liggen zo rond de 50%.

Maatschappelijke tendens of niet, de toename aantal scheidingen is een feit.

Gelukkig is er een goede aanpak om een scheiding in gezamenlijk overleg te regelen. Ik kan jullie begeleiden, als mediator, om samen goede afspraken te maken. Velen zijn jullie reeds voorgegaan, maak een vrijblijvende afspraak en we gaan met zijn drieën in gesprek over jullie dit willen regelen.

Bron: Algemeen Dagblad