Je was ten alle tijden heel duidelijk onpartijdig en zeer objectief. En gaf daarbij voor ons beide alle (eventuele) voor- en nadelen aan zonder dat daarbij de één of de ander werd bevooroordeeld.
Oneens of niet
Veel stellen hebben geen verdeeldheid of strijd met elkaar maar gaan toch naar een mediator. Ruzie is een betrekkelijk begrip, onenigheid klinkt alweer wat milder en daar is altijd wel enigszins sprake van. Maar goed er moet heel veel besproken en geregeld worden, een scheidingsmediator begeleidt jullie hierin met of zonder ruzie.
Deels oneens
Meestal is er geen onenigheid of woorden over de kinderen, maar bijvoorbeeld wel over pensioenen. Gekibbel of onmin komt veelal voort uit onbekendheid met de materie. Zodra de scheidingsmediator heeft uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen en nadelen van keuzes zijn, blijkt er weinig sprak meer van onvrede.
Balans helpt tegen stampei
Nadat alle thema’s besproken zijn ontstaat er een totaalbeeld. Dit totaalbeeld moet in balans zijn, op gevoel of in geld of beide. Deze balans is heel belangrijk omdat dit alle mogelijke onvrede meestal wegneemt en een helder beeld geeft.
Scheidingsmediator versus mediator
Een mediator beslecht conflicten, denk aan burenruzies, zakelijke conflicten of conflicten bij een scheiding. Een scheidingsmediator past dit toe waar nodig maar doet daarbij ook alle uitleg over opvoedkundige, financiële, fiscale en juridische zaken. Zorgt dat jullie goede keuzes maken en in balans komen. Uiteraard hoort de afhandeling van de scheiding naar echtbank en gemeente er ook bij.