Scheiding met of zonder ruzie

Oneens of niet

Veel stellen hebben geen verdeeldheid of strijd met elkaar maar gaan toch naar een mediator. Ruzie is een betrekkelijk begrip, onenigheid klinkt alweer wat milder en daar is altijd wel enigszins sprake van. Maar goed er moet heel veel besproken en geregeld worden, een scheidingsmediator begeleidt jullie hierin met of zonder ruzie.

Deels oneens
Meestal is er geen onenigheid of woorden over de kinderen, maar bijvoorbeeld wel over pensioenen. Gekibbel of onmin komt veelal voort uit onbekendheid met de materie. Zodra de scheidingsmediator heeft uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen en nadelen van keuzes zijn, blijkt er weinig sprak meer van onvrede.

Balans helpt tegen stampei
Nadat alle thema’s besproken zijn ontstaat er een totaalbeeld. Dit totaalbeeld moet in balans zijn, op gevoel of in geld of beide. Deze balans is heel belangrijk omdat dit alle mogelijke onvrede meestal wegneemt en een helder beeld geeft.

Scheidingsmediator versus mediator

Een mediator beslecht conflicten, denk aan burenruzies, zakelijke conflicten of conflicten bij een scheiding. Een scheidingsmediator past dit toe waar nodig maar doet daarbij ook alle uitleg over opvoedkundige, financiële, fiscale en juridische zaken. Zorgt dat jullie goede keuzes maken en in balans komen. Uiteraard hoort de afhandeling van de scheiding naar echtbank en gemeente er ook bij.

Afspraak maken met Rob Buttner

Vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alles rondom de scheiding en de woning bespreken.

  Wij willen een gratis kennismakingsgesprek  Is er een financieel adviseur nodig ? (*)

  JaNee
  Onze financieel adviseur kan meteen duidelijkheid geven over mogelijkheden voor jullie huis en hypotheek. Hij kan direct vrijblijvend bij het kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar aanwezig zijn.

  Adviesgeprek aanvragen

  [wpgdprc "Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website."]

  *verplicht

  Je was ten alle tijden heel duidelijk onpartijdig en zeer objectief. En gaf daarbij voor ons beide alle (eventuele) voor- en nadelen aan zonder dat daarbij de één of de ander werd bevooroordeeld.

  vrouw, 50-60 jaar
  regio Alkmaar

  Prima, alles verliep heel vlot. De vervolgafspraken konden telkens weer op korte termijn worden ingepland.
  Dus het mediationproces werd hierdoor in een goed/vlot tempo afgehandeld.

  man, 50-60 jaar
  regio Alkmaar

  Heel deskundig in kennis van zaken maar ook in de uitleg aan ons over alles wat er van ons wordt verwacht en wat de consequenties (zouden kunnen) zijn.
  En in zowel wat jij voor ons kon betekenen als wat er in het vervolgproces zou gaan plaatsvinden.
  Maar ook door jouw werkervaring in andere functies heb jij een brede kennis opgebouwd wat weer goed van toepassing is in jouw huidige functie.

  man 50-60 jaar
  regio Alkmaar

  Mediation als zeer prettig ervaren met gewenst resultaat.
  Heel erg bedankt hiervoor!

  Man 30-40 jaar
  Alkmaar

  Ik vond de gesprekken met Rob prettig, ontspannen, maar wel zorgvuldig en compleet. Ondanks dat een scheiding voor het grootste gedeelte uit standaard documenten en afspraken bestaat, is er veel ruimte voor maatwerk passend bij onze specifieke situatie en wensen.

  Man, 50-60 jaar
  Heerhugowaard

  Prima inzet. Je zou wat op papier zetten en met een dag hadden we het binnen.

  Vrouw, 40-50 jaar
  Waarland

  zorgvuldigheid was zeer goed. Je nam de tijd, alles werd goed uitgelegd en alles werd in een mapje bewaard!.

  Vrouw, 40-50 jaar
  Waarland

  Je was heel deskundig. Je hebt zelf geen idee, maar je hebt ons heel goed geholpen met alles. Was zeer snel en goed gegaan zo!

  Vrouw, 40-50 jaar
  Waarland

  Rob was vriendelijk, onpartijdig, geduldig en straalde rust uit.

  Hartelijk dank!

  Vrouw 40-50
  regio Medemblik

  Dank voor de professionele en  toch persoonlijke begeleiding.

  Hartelijk dank!

  Vrouw, 50-60 jr
  Heerhugowaard
  Rob Buttner MfN Register mediator met familie accreditatie

  Neem telefonisch contact op