Scheiding met of zonder ruzie

Oneens of niet

Veel stellen hebben geen verdeeldheid of strijd met elkaar maar gaan toch naar een mediator. Ruzie is een betrekkelijk begrip, onenigheid klinkt alweer wat milder en daar is altijd wel enigszins sprake van. Maar goed er moet heel veel besproken en geregeld worden, een scheidingsmediator begeleidt jullie hierin met of zonder ruzie.

Deels oneens
Meestal is er geen onenigheid of woorden over de kinderen, maar bijvoorbeeld wel over pensioenen. Gekibbel of onmin komt veelal voort uit onbekendheid met de materie. Zodra de scheidingsmediator heeft uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen en nadelen van keuzes zijn, blijkt er weinig sprak meer van onvrede.

Balans helpt tegen stampei
Nadat alle thema’s besproken zijn ontstaat er een totaalbeeld. Dit totaalbeeld moet in balans zijn, op gevoel of in geld of beide. Deze balans is heel belangrijk omdat dit alle mogelijke onvrede meestal wegneemt en een helder beeld geeft.

Scheidingsmediator versus mediator

Een mediator beslecht conflicten, denk aan burenruzies, zakelijke conflicten of conflicten bij een scheiding. Een scheidingsmediator past dit toe waar nodig maar doet daarbij ook alle uitleg over opvoedkundige, financiële, fiscale en juridische zaken. Zorgt dat jullie goede keuzes maken en in balans komen. Uiteraard hoort de afhandeling van de scheiding naar echtbank en gemeente er ook bij.

Afspraak maken met Rob Buttner

Vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alles rondom de scheiding en de woning bespreken.

  Wij willen een gratis kennismakingsgesprek


  Is er een financieel adviseur nodig ? (*)
  JaNee
  Onze financieel adviseur kan meteen duidelijkheid geven over mogelijkheden voor jullie huis en hypotheek. Hij kan direct vrijblijvend bij het kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar aanwezig zijn.

  Adviesgeprek aanvragen

  [wpgdprc "Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website."]

  *verplicht

  Mediation als zeer prettig ervaren met gewenst resultaat.
  Heel erg bedankt hiervoor!

  Man 30-40 jaar

  Alkmaar

  Ik vond de gesprekken met Rob prettig, ontspannen, maar wel zorgvuldig en compleet. Ondanks dat een scheiding voor het grootste gedeelte uit standaard documenten en afspraken bestaat, is er veel ruimte voor maatwerk passend bij onze specifieke situatie en wensen.

  Man, 50-60 jaar

  Heerhugowaard

  Prima inzet. Je zou wat op papier zetten en met een dag hadden we het binnen.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  zorgvuldigheid was zeer goed. Je nam de tijd, alles werd goed uitgelegd en alles werd in een mapje bewaard!.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  Je was heel deskundig. Je hebt zelf geen idee, maar je hebt ons heel goed geholpen met alles. Was zeer snel en goed gegaan zo!

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  Rob was vriendelijk, onpartijdig, geduldig en straalde rust uit.

  Hartelijk dank!

  Vrouw 40-50

  regio Medemblik

  Dank voor de professionele en  toch persoonlijke begeleiding.

  Hartelijk dank!

  Vrouw, 50-60 jr

  Heerhugowaard

  Ik vond het erg prettig dat er een gemoedelijk sfeer was tijdens de gesprekken en dat het niet allemaal kill koud en zakelijk was!

  Vrouw, 30-40 jr

  Hoorn

  Mijn ervaring met Rob is erg prettig verlopen. Duidelijke uitleg over alles wat bij een scheiding komt kijken. Rob is een rustig, vriendelijk, begripvol en objectief persoon. Ik snap dat een bemiddelaar een persoon niet kan dwingen z’n kinderen te zien of bepaalde afspraken moet nakomen, maar omdat je toch een band opbouwd hebt met elkaar tijdens de scheiding, had ik het prettig gevonden dat onze bemiddelaar toch nog m’n ex had willen benaderen en misschien nog een gesprek had kunnen afdwingen gezien de afspraken in onze convenant die opgesteld en vastgelegd zijn bij de rechter. De scheidingsprosedure is in ieder geval positief en duidelijk verlopen en vlot geregeld.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Julianadorp

  Ik heb een erg goede ervaring met Rob, de scheiding kon snel geregeld worden, en we werden goed begeleid in dit traject.

  Vrouw, 30-40 jaar

  Heiloo

  Rob Buttner MfN Register mediator met familie accreditatie

  Neem telefonisch contact op

  Menu