Scheiden een hoop gedoe

Scheiden hoeft niet ingewikkeld te zijn

Scheiden is natuurlijk niet zomaar iets, het is een welbewuste keuze die gevolgen heeft. Er komt zeker het een en ander bij kijken maar het hoeft absoluut geen bedoening te zijn.

Waarom geeft scheiden rompslomp
Er zijn veel regeltjes bedacht voor stellen die het oneens zijn, de rechter moet immers ergens op kunnen terugvallen. Bij de scheidingsmediator zijn al deze regeltjes bekend maar er is ook bekend dat je in onderling overleg heel veel regels mag negeren. Dit heet regelend recht in de wetboeken, dit is iets anders als dwingend recht. De naam zegt het al.

Samen gedoe voorkomen
Als je het samen eens bent spreek je af hoe jullie scheiding eruit komt te zien, de scheidingsmediator legt alles duidelijk uit en legt al jullie wensen vast in de documenten die naar de rechtbank gaan, gegarandeerd geen gehannes.

Zekerheid voor de toekomst
Door nu goed na te denken over de keuzes en deze ook vast te leggen weet je redelijk zeker dat het goed geregeld is. Verandert er iets in de toekomst dan is dit voorzien in het opgestelde document en als dit niet te voorzien was dan bespreek je op dat moment met elkaar hoe je dit oplost. Daar hoeft geen convenant of rechter aan te pas te komen zolang jullie het maar eens blijven met elkaar. En als je echt kwaad wilt kun je altijd nog stennis maken en naar de rechter gaan, die kijkt te allen tijde naar redelijkheid en billijkheid, hoeft dus zeker geen grote commotie op te leveren.

Afspraak maken met Rob Buttner

Vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alles rondom de scheiding en de woning bespreken.

Uw naam (*)

Uw e-mail (*)

Uw Telefoonnummer (*)

Uw Postcode en huisnummer (*)

financieel adviseur is aanwezig tijdens de kennismaking rondom uw wensen van de bestaande woning en hypotheek.

Adviesgeprek aanvragen

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

*verplicht

Prima inzet. Je zou wat op papier zetten en met een dag hadden we het binnen.

Vrouw, 40-50 jaar

Waarland

zorgvuldigheid was zeer goed. Je nam de tijd, alles werd goed uitgelegd en alles werd in een mapje bewaard!.

Vrouw, 40-50 jaar

Waarland

Je was heel deskundig. Je hebt zelf geen idee, maar je hebt ons heel goed geholpen met alles. Was zeer snel en goed gegaan zo!

Vrouw, 40-50 jaar

Waarland

Rob was vriendelijk, onpartijdig, geduldig en straalde rust uit.

Hartelijk dank!

Vrouw 40-50

regio Medemblik

Dank voor de professionele en  toch persoonlijke begeleiding.

Hartelijk dank!

Vrouw, 50-60 jr

Heerhugowaard

Ik vond het erg prettig dat er een gemoedelijk sfeer was tijdens de gesprekken en dat het niet allemaal kill koud en zakelijk was!

Vrouw, 30-40 jr

Hoorn

Mijn ervaring met Rob is erg prettig verlopen. Duidelijke uitleg over alles wat bij een scheiding komt kijken. Rob is een rustig, vriendelijk, begripvol en objectief persoon. Ik snap dat een bemiddelaar een persoon niet kan dwingen z’n kinderen te zien of bepaalde afspraken moet nakomen, maar omdat je toch een band opbouwd hebt met elkaar tijdens de scheiding, had ik het prettig gevonden dat onze bemiddelaar toch nog m’n ex had willen benaderen en misschien nog een gesprek had kunnen afdwingen gezien de afspraken in onze convenant die opgesteld en vastgelegd zijn bij de rechter. De scheidingsprosedure is in ieder geval positief en duidelijk verlopen en vlot geregeld.

Vrouw, 40-50 jaar

Julianadorp

Ik heb een erg goede ervaring met Rob, de scheiding kon snel geregeld worden, en we werden goed begeleid in dit traject.

Vrouw, 30-40 jaar

Heiloo

Goed en vakkundig geregeld.

Man, 40-50 jaar

Limmen

Fijn contact met Rob, bleef objectief en behartigt beider belangen.

Vrouw, 60-70

Schagen

Rob Buttner MfN Register mediator met familie accreditatie

Neem telefonisch contact op

Menu