Scheiden, dat pakken we zo aan

Mediation wat is dat

Echtscheiding regelen via een scheidingsmediator betekent dat je samen alle afspraken maakt onder de deskundige begeleiding van een mediator die gespecialiseerd is in echtscheidingen. Elke mediator kan helpen bij conflictoplossing, een echtscheidingsmediator heeft ook verstand van financiën, fiscaliteit, opvoeding kinderen, pensioenen etc. eigenlijk alles wat nodig is om jullie van de nodige informatie te voorzien waardoor jullie afgewogen keuzes kunnen maken.

Een mediator is in staat om mensen weer naar elkaar te laten luisteren. Mediation is gericht op het begrijpen van elkaars standpunten waardoor de onenigheid vermindert en er dus ruimte is voor het maken van afspraken. De mediator is geen partij in het gesprek maar zorgt dat iedereen op een gelijke manier aan bod komt.

Aanpak, hoe regel je een scheiding

De echtscheidingsmediator zal eerst kennismaken en in dit gesprek uitleg geven over de aanpak, zichzelf presenteren en informeren naar de belangrijkste wensen en discussiepunten. In dit gesprek zal de mediator zich een eerste oordeel vormen over de gewenste echtscheiding. Soms ligt de nadruk wat meer op de emotionele kant en soms wat meer op de cijfermatige kant, maar altijd komen beide gebieden aan bod.

Werkwijze en duur
Een mediation heeft meestal meerdere gesprekken nodig. De echtscheidingsmediator kan dit niet altijd van tevoren definiëren, maar meestal wel redelijk inschatten. Het is echter pas klaar als het klaar is. Niet alle onderwerpen kunnen in 1 gesprek besproken worden, pas na een aantal onderwerpen besproken te hebben begint er zicht te komen op het totaalplaatje. Pas als er balans gevonden is in alle afspraken zal de mediator deze op papier zetten.

Kosten van het scheidingstraject
De mediator besteed een aantal uren aan een echtscheiding. Dit zijn de gespreksuren en de uren achter het beeldscherm voor de uitwerking van alles wat besproken wordt. De mediator kan op uurbasis of op vast tarief werken, dit laatste wordt vaak gedaan omdat je dan weet waar je aan toe bent wat betreft de kosten. In de kennismaking wordt ook onderzocht of er een vergoeding van de Raad voor Rechtsbijstand mogelijk is, dit kan enorm schelen in de kosten.

Afspraak maken met Rob Buttner

Vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alles rondom de scheiding en de woning bespreken.

  Wij willen een gratis kennismakingsgesprek


  Is er een financieel adviseur nodig ? (*)
  JaNee
  Onze financieel adviseur kan meteen duidelijkheid geven over mogelijkheden voor jullie huis en hypotheek. Hij kan direct vrijblijvend bij het kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar aanwezig zijn.

  Adviesgeprek aanvragen

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  *verplicht

  Prima inzet. Je zou wat op papier zetten en met een dag hadden we het binnen.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  zorgvuldigheid was zeer goed. Je nam de tijd, alles werd goed uitgelegd en alles werd in een mapje bewaard!.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  Je was heel deskundig. Je hebt zelf geen idee, maar je hebt ons heel goed geholpen met alles. Was zeer snel en goed gegaan zo!

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  Rob was vriendelijk, onpartijdig, geduldig en straalde rust uit.

  Hartelijk dank!

  Vrouw 40-50

  regio Medemblik

  Dank voor de professionele en  toch persoonlijke begeleiding.

  Hartelijk dank!

  Vrouw, 50-60 jr

  Heerhugowaard

  Ik vond het erg prettig dat er een gemoedelijk sfeer was tijdens de gesprekken en dat het niet allemaal kill koud en zakelijk was!

  Vrouw, 30-40 jr

  Hoorn

  Mijn ervaring met Rob is erg prettig verlopen. Duidelijke uitleg over alles wat bij een scheiding komt kijken. Rob is een rustig, vriendelijk, begripvol en objectief persoon. Ik snap dat een bemiddelaar een persoon niet kan dwingen z’n kinderen te zien of bepaalde afspraken moet nakomen, maar omdat je toch een band opbouwd hebt met elkaar tijdens de scheiding, had ik het prettig gevonden dat onze bemiddelaar toch nog m’n ex had willen benaderen en misschien nog een gesprek had kunnen afdwingen gezien de afspraken in onze convenant die opgesteld en vastgelegd zijn bij de rechter. De scheidingsprosedure is in ieder geval positief en duidelijk verlopen en vlot geregeld.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Julianadorp

  Ik heb een erg goede ervaring met Rob, de scheiding kon snel geregeld worden, en we werden goed begeleid in dit traject.

  Vrouw, 30-40 jaar

  Heiloo

  Goed en vakkundig geregeld.

  Man, 40-50 jaar

  Limmen

  Fijn contact met Rob, bleef objectief en behartigt beider belangen.

  Vrouw, 60-70

  Schagen

  Rob Buttner MfN Register mediator met familie accreditatie

  Neem telefonisch contact op

  Menu