Scheiden, dat pakken we zo aan

Mediation wat is dat

Echtscheiding regelen via een scheidingsmediator betekent dat je samen alle afspraken maakt onder de deskundige begeleiding van een mediator die gespecialiseerd is in echtscheidingen. Elke mediator kan helpen bij conflictoplossing, een echtscheidingsmediator heeft ook verstand van financiën, fiscaliteit, opvoeding kinderen, pensioenen etc. eigenlijk alles wat nodig is om jullie van de nodige informatie te voorzien waardoor jullie afgewogen keuzes kunnen maken.

Een mediator is in staat om mensen weer naar elkaar te laten luisteren. Mediation is gericht op het begrijpen van elkaars standpunten waardoor de onenigheid vermindert en er dus ruimte is voor het maken van afspraken. De mediator is geen partij in het gesprek maar zorgt dat iedereen op een gelijke manier aan bod komt.

Aanpak, hoe regel je een scheiding

De echtscheidingsmediator zal eerst kennismaken en in dit gesprek uitleg geven over de aanpak, zichzelf presenteren en informeren naar de belangrijkste wensen en discussiepunten. In dit gesprek zal de mediator zich een eerste oordeel vormen over de gewenste echtscheiding. Soms ligt de nadruk wat meer op de emotionele kant en soms wat meer op de cijfermatige kant, maar altijd komen beide gebieden aan bod.

Werkwijze en duur
Een mediation heeft meestal meerdere gesprekken nodig. De echtscheidingsmediator kan dit niet altijd van tevoren definiëren, maar meestal wel redelijk inschatten. Het is echter pas klaar als het klaar is. Niet alle onderwerpen kunnen in 1 gesprek besproken worden, pas na een aantal onderwerpen besproken te hebben begint er zicht te komen op het totaalplaatje. Pas als er balans gevonden is in alle afspraken zal de mediator deze op papier zetten.

Kosten van het scheidingstraject
De mediator besteed een aantal uren aan een echtscheiding. Dit zijn de gespreksuren en de uren achter het beeldscherm voor de uitwerking van alles wat besproken wordt. De mediator kan op uurbasis of op vast tarief werken, dit laatste wordt vaak gedaan omdat je dan weet waar je aan toe bent wat betreft de kosten. In de kennismaking wordt ook onderzocht of er een vergoeding van de Raad voor Rechtsbijstand mogelijk is, dit kan enorm schelen in de kosten.

Afspraak maken met Rob Buttner

Vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alles rondom de scheiding en de woning bespreken.

  Wij willen een gratis kennismakingsgesprek  Is er een financieel adviseur nodig ? (*)

  JaNee
  Onze financieel adviseur kan meteen duidelijkheid geven over mogelijkheden voor jullie huis en hypotheek. Hij kan direct vrijblijvend bij het kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar aanwezig zijn.

  Adviesgeprek aanvragen

  [wpgdprc "Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website."]

  *verplicht

  Je was ten alle tijden heel duidelijk onpartijdig en zeer objectief. En gaf daarbij voor ons beide alle (eventuele) voor- en nadelen aan zonder dat daarbij de één of de ander werd bevooroordeeld.

  vrouw, 50-60 jaar
  regio Alkmaar

  Prima, alles verliep heel vlot. De vervolgafspraken konden telkens weer op korte termijn worden ingepland.
  Dus het mediationproces werd hierdoor in een goed/vlot tempo afgehandeld.

  man, 50-60 jaar
  regio Alkmaar

  Heel deskundig in kennis van zaken maar ook in de uitleg aan ons over alles wat er van ons wordt verwacht en wat de consequenties (zouden kunnen) zijn.
  En in zowel wat jij voor ons kon betekenen als wat er in het vervolgproces zou gaan plaatsvinden.
  Maar ook door jouw werkervaring in andere functies heb jij een brede kennis opgebouwd wat weer goed van toepassing is in jouw huidige functie.

  man 50-60 jaar
  regio Alkmaar

  Mediation als zeer prettig ervaren met gewenst resultaat.
  Heel erg bedankt hiervoor!

  Man 30-40 jaar
  Alkmaar

  Ik vond de gesprekken met Rob prettig, ontspannen, maar wel zorgvuldig en compleet. Ondanks dat een scheiding voor het grootste gedeelte uit standaard documenten en afspraken bestaat, is er veel ruimte voor maatwerk passend bij onze specifieke situatie en wensen.

  Man, 50-60 jaar
  Heerhugowaard

  Prima inzet. Je zou wat op papier zetten en met een dag hadden we het binnen.

  Vrouw, 40-50 jaar
  Waarland

  zorgvuldigheid was zeer goed. Je nam de tijd, alles werd goed uitgelegd en alles werd in een mapje bewaard!.

  Vrouw, 40-50 jaar
  Waarland

  Je was heel deskundig. Je hebt zelf geen idee, maar je hebt ons heel goed geholpen met alles. Was zeer snel en goed gegaan zo!

  Vrouw, 40-50 jaar
  Waarland

  Rob was vriendelijk, onpartijdig, geduldig en straalde rust uit.

  Hartelijk dank!

  Vrouw 40-50
  regio Medemblik

  Dank voor de professionele en  toch persoonlijke begeleiding.

  Hartelijk dank!

  Vrouw, 50-60 jr
  Heerhugowaard
  Rob Buttner MfN Register mediator met familie accreditatie

  Neem telefonisch contact op