Wat is eigenlijk een mediator scheiding, of is het een scheidingsmediator? Er worden veel begrippen gehanteerd voor de persoon die je helpt met scheiden.

Inmiddels is bij de meeste mensen wel duidelijk dat scheiden niet meer persé met een advocaat moet. Gelukkig maar zou ik zeggen want als je nog steeds redelijk met elkaar in gesprek bent hoef je geen verdediger in te huren die jouw belangen gaat behartigen. Een aantal jaren geleden is scheidingsbemiddeling geïntroduceerd in Nederland. Vaak spreken cliënten ook over mij als hun scheidingsmakelaar, een begrip dat net als Cola een soort beschrijft, terwijl het eigenlijk een merk is. Toen RTL een show op TV bracht kwam het begrip scheidingscoach in beeld, klinkt ook wel goed.

Schaap met 5 poten

scheidingsmakelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig zit het hem niet in de de naam maar vooral in de kwaliteit. Ik noem mijzelf scheidingsbemiddelaar maar ben natuurlijk ook mediator en coach. Ik leg altijd uit in een kennismaking dat ik het spreekwoordelijke schaap met vijf poten ben. Het gaat tenslotte niet alleen om mediation. Ik moet ook kunnen begeleiden in financiële, fiscale, juridische en opvoedkundige vragen. Elke scheiding is anders dus de nadruk ligt ook elke keer weer net even iets anders.

Cliënten vinden het fijn als ze met alle vragen terecht kunnen, ook na de scheiding help ik regelmatig mee om nog even iets op te lossen of te verduidelijken. Ik stel altijd dat ik ingehuurd wordt om de scheiding te regelen en dit houdt meestal niet op na het zetten van de handtekening. Een vraag over de indexatie van de alimentatie is voor mij meestal niet meer dan vijf minuten werk, dus bel gerust, het kost niets.

Wil je meer informatie over wat scheidingsbemiddeling voor jou/jullie kan betekenen, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking waarin ik jullie alles uitgebreid kan uitleggen en de eerste, vaak knellende, vragen alvast kan beantwoorden.

Rob Buttner – 072 7433631 of rob.buttner@eerlijk-scheiden.nl