Kinderen en scheiding

Kinderen vermoeden vaak een scheiding

Kinderen hebben vele voelsprieten en weten vaak al dat het tussen pappa en mamma niet zo lekker gaat. De mededeling dat er een scheiding komt is vaak geen verrassing meer voor kinderen.

Hoe vertellen we het de kinderen?
Als je zover bent dan doe je dit natuurlijk samen, houd het gesprek kort, benoem geen schuldige en vertel wat je al wel en ook wat je nog niet weet.

Ouderschapsplan maken

Bij de scheidingsmediator maken jullie een ouderschapsplan waarin beschreven wordt hoe jullie de opvoeding van jullie kinderen gaan verzorgen nadat jullie gescheiden gaan wonen. Kinderen hebben het recht opgevoed te worden door beide ouders, dit gaat alleen niet meer gelijktijdig dus daarom is het nodig goede afspraken te maken over de verzorging, vakanties, school en doktersafspraken.

Verdelen kosten kinderen bij scheiding
Kinderen kosten geld, maar hoeveel weten de meeste ouders niet. De scheidingsmediator maakt voor jullie een berekening waaruit blijkt wat de kosten zijn en wat jullie kunnen bijdragen daaraan. Hierbij wordt uiteraard gekeken naar de fiscale gevolgen zodat helder wordt wat de effecten op de portemonnee zijn.

Kindverhoor bij de rechtbank
Als kinderen ouder dan 12 zijn kunnen ze gehoord worden door de rechter. Ze mogen dan vertellen wat zij van de scheiding en met name de zorgverdeling vinden. Maar het kind mag dit ook met ouders zelf bespreken en de rechter laten weten dat het zo goed vastgelegd is.

Afspraak maken met Rob Buttner

Vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alles rondom de scheiding en de woning bespreken.

  Uw naam (*)

  Uw e-mail (*)

  Uw Telefoonnummer (*)

  Uw Postcode en huisnummer (*)

  financieel adviseur is aanwezig tijdens de kennismaking rondom uw wensen van de bestaande woning en hypotheek.

  Adviesgeprek aanvragen

  [wpgdprc "Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website."]

  *verplicht

  Prima inzet. Je zou wat op papier zetten en met een dag hadden we het binnen.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  zorgvuldigheid was zeer goed. Je nam de tijd, alles werd goed uitgelegd en alles werd in een mapje bewaard!.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  Je was heel deskundig. Je hebt zelf geen idee, maar je hebt ons heel goed geholpen met alles. Was zeer snel en goed gegaan zo!

  Vrouw, 40-50 jaar

  Waarland

  Rob was vriendelijk, onpartijdig, geduldig en straalde rust uit.

  Hartelijk dank!

  Vrouw 40-50

  regio Medemblik

  Dank voor de professionele en  toch persoonlijke begeleiding.

  Hartelijk dank!

  Vrouw, 50-60 jr

  Heerhugowaard

  Ik vond het erg prettig dat er een gemoedelijk sfeer was tijdens de gesprekken en dat het niet allemaal kill koud en zakelijk was!

  Vrouw, 30-40 jr

  Hoorn

  Mijn ervaring met Rob is erg prettig verlopen. Duidelijke uitleg over alles wat bij een scheiding komt kijken. Rob is een rustig, vriendelijk, begripvol en objectief persoon. Ik snap dat een bemiddelaar een persoon niet kan dwingen z’n kinderen te zien of bepaalde afspraken moet nakomen, maar omdat je toch een band opbouwd hebt met elkaar tijdens de scheiding, had ik het prettig gevonden dat onze bemiddelaar toch nog m’n ex had willen benaderen en misschien nog een gesprek had kunnen afdwingen gezien de afspraken in onze convenant die opgesteld en vastgelegd zijn bij de rechter. De scheidingsprosedure is in ieder geval positief en duidelijk verlopen en vlot geregeld.

  Vrouw, 40-50 jaar

  Julianadorp

  Ik heb een erg goede ervaring met Rob, de scheiding kon snel geregeld worden, en we werden goed begeleid in dit traject.

  Vrouw, 30-40 jaar

  Heiloo

  Goed en vakkundig geregeld.

  Man, 40-50 jaar

  Limmen

  Fijn contact met Rob, bleef objectief en behartigt beider belangen.

  Vrouw, 60-70

  Schagen

  Rob Buttner MfN Register mediator met familie accreditatie

  Neem telefonisch contact op

  Menu