De indexatie alimentatie voor 2017 is vastgesteld.

Jaarlijks wordt het indexcijfer voor zowel kinderalimentatie als partneralimentatie vastgesteld. Deze indexatie is nodig omdat jaarlijks ons geld wat minder waard wordt. Door de alimentatie te verhogen met dit indexcijfer is het weer mogelijk om dezelfde zaken te betalen als het jaar daarvoor.

indexcijfer alimentatie 2017

Hoe pas ik indexatie alimentatie 2017 toe?

Elke alimentatieplichtige of alimentatiebetaler moet zelf het nieuwe bedrag uitrekenen en vervolgens de maandelijkse betaling aanpassen. Dit gaat als volgt.

Stel het afgesproken alimentatie bedrag 2016 is € 100, het nieuwe alimentatie bedrag 2017 wordt dan:

100 x 1,021 = € 102,10.

Ben je een keer vergeten te indexeren, kijk dan op de site van LBIO om uit te rekenen hoe dit in zijn werk gaat.

Is indexering alimentatie 2017 verplicht?

Voor kinderalimentatie geldt een wettelijke verplichting, voor partneralimentatie hangt dit af van de gemaakte en vastgelegde afspraken in het echtscheidingsconvenant.

Zijn er nog andere wijzigingen in alimentatie?

Het hangt ervan af wanneer jullie afspraken hebben gemaakt. Voor de berekening van de kinderalimentatie zijn de afgelopen jaren wat wisselingen geweest in de toepassing van heffingskortingen en toeslagen, dit zou op basis van een nieuwe berekening best een ander beeld kunnen geven. Het is overigens niet verplicht deze wijzigingen te volgen maar het mag natuurlijk wel. Wil je een nieuwe berekening laat dan een berichtje achter dan neem ik contact met jullie op.

Dit hoeft niet veel te kosten, zeker niet als jullie in aanmerking komen voor een toevoeging, ik leg dit graag aan tafel aan jullie uit.

Rob Buttner 0727433631