Hoe lang duurt een scheiding

Doorlooptijd scheidingsproces

Bij huwelijk en geregistreerd partnerschap met kinderen is er een beschikking van de rechtbank nodig, dit duurt een aantal weken. De scheidingsmediator stuurt de stukken naar de advocaat, dan naar de rechtbank en tenslotte naar de gemeente. Dit is meestal korter dan 6 weken.

Tijd bij de mediator
Afhankelijk van de voorbereiding moeten er een aantal zaken toegelicht en besproken worden. Denk hierbij aan kinderen, verdeling, alimentatie en pensioenen. Dit vindt plaats in een aantal gesprekken, deze kunnen wekelijks plaatsvinden. Dit kan een periode beslaan van 3-6 weken.

Totale duur van de scheiding
Gemiddeld duurt een scheiding vrijwel nooit langer dan 3 maanden. Meestal ligt dit tussen de 2 en 3 maanden in. Soms is het prettig om tempo te maken omdat bijvoorbeeld de aankoop van een woning doorgang moet vinden maar soms is het ook fijn alles rustig aan te doen als er geen haast is.

Afspraak maken met Rob Buttner

Vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alles rondom de scheiding en de woning bespreken.

Wij willen een gratis kennismakingsgesprek


Is er een financieel adviseur nodig ? (*)
JaNee
Onze financieel adviseur kan meteen duidelijkheid geven over mogelijkheden voor jullie huis en hypotheek. Hij kan direct vrijblijvend bij het kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar aanwezig zijn.

Adviesgeprek aanvragen

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

*verplicht

Prima inzet. Je zou wat op papier zetten en met een dag hadden we het binnen.

Vrouw, 40-50 jaar

Waarland

zorgvuldigheid was zeer goed. Je nam de tijd, alles werd goed uitgelegd en alles werd in een mapje bewaard!.

Vrouw, 40-50 jaar

Waarland

Je was heel deskundig. Je hebt zelf geen idee, maar je hebt ons heel goed geholpen met alles. Was zeer snel en goed gegaan zo!

Vrouw, 40-50 jaar

Waarland

Rob was vriendelijk, onpartijdig, geduldig en straalde rust uit.

Hartelijk dank!

Vrouw 40-50

regio Medemblik

Dank voor de professionele en  toch persoonlijke begeleiding.

Hartelijk dank!

Vrouw, 50-60 jr

Heerhugowaard

Ik vond het erg prettig dat er een gemoedelijk sfeer was tijdens de gesprekken en dat het niet allemaal kill koud en zakelijk was!

Vrouw, 30-40 jr

Hoorn

Mijn ervaring met Rob is erg prettig verlopen. Duidelijke uitleg over alles wat bij een scheiding komt kijken. Rob is een rustig, vriendelijk, begripvol en objectief persoon. Ik snap dat een bemiddelaar een persoon niet kan dwingen z’n kinderen te zien of bepaalde afspraken moet nakomen, maar omdat je toch een band opbouwd hebt met elkaar tijdens de scheiding, had ik het prettig gevonden dat onze bemiddelaar toch nog m’n ex had willen benaderen en misschien nog een gesprek had kunnen afdwingen gezien de afspraken in onze convenant die opgesteld en vastgelegd zijn bij de rechter. De scheidingsprosedure is in ieder geval positief en duidelijk verlopen en vlot geregeld.

Vrouw, 40-50 jaar

Julianadorp

Ik heb een erg goede ervaring met Rob, de scheiding kon snel geregeld worden, en we werden goed begeleid in dit traject.

Vrouw, 30-40 jaar

Heiloo

Goed en vakkundig geregeld.

Man, 40-50 jaar

Limmen

Fijn contact met Rob, bleef objectief en behartigt beider belangen.

Vrouw, 60-70

Schagen

Rob Buttner MfN Register mediator met familie accreditatie

Neem telefonisch contact op

Menu